In de omgeving

La Roche-en-Ardenne en Houffalize liggen in het hart van de Ardennen. Je verblijft er in de streek van de Ourthe en haar zijrivier, de Aisne. Ontdek de ongerepte natuur, de rijke geschiedenis en de verrassende gastronomie van de Belgische Ardennen. Zoek je leuke uitstappen in de Ardennen? Inspiratie voor activiteiten in de buurt van Houffalize en La Roche? Binnenkort delen we onze tips hieronder.

Activiteiten en uitstappen

Wandelen, stadjes en dorpjes ontdekken, kajakken, eten, mountainbiken, musea bezoeken, paardrijden, shoppen, skiën, pretparken bezoeken, drinken, trailrunnen, naar de markt gaan. Dat, en zo veel meer, kan je doen in de streek rond Houffalize en La Roche-en-Ardenne.

Binnenkort delen we hieronder onze favoriete uitstappen en activiteiten in de omgeving van onze vakantiewoningen. Heb je zelf een gouden tip? Een favoriet restaurantje of een prachtige wandelroute, bijvoorbeeld? Stuur ons een mailtje!

Over Buret

Buret is een klein gehucht van Houffalize. En met klein bedoelen we: zo klein dat er geen straatnamen bestaan, enkel huisnummers. Het dorpje ligt op een heuvelkam, omringd door glooiende weilanden. Toch ben je binnen een kwartiertje in Houffalize. Het is de ideale locatie voor een gezellige vakantie in de natuur.

Vakantiehuis La Vilette vind je in een rustig straatje, aan de rand van het dorp. Vanuit de achtertuin kijk je uit op de omliggende weilanden.

Over La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne, met z’n middeleeuws kasteel, uitkijkend over de Ourthe die zich door de vallei slingert. We vinden het zelf het gezelligste stadje van de Ardennen én de beste combinatie van natuur en cultuur. De drukte opzoeken in het gezellige centrum? Of tot rust komen in de omliggende bossen? In La Roche kan het allebei op dezelfde dag!

Vanuit Les Genêts, ons vakantiehuis, heb je een prachtig zicht op de bedrijvigheid in het centrum, de kajakkers op de Ourthe en de uitgestrekte vallei.